Gutta

Halla! Lars, Fabian og Andreas her. Vi er gutta som startet Oppegård Brus tilbake i 2018 som et svar på en mangel vi så i norsk brusindustri. Som bruselskere så vi oss lei på at all brusen i butikken ikke inneholdt annet enn sukker, vann og en masse E-stoffer og den smakte heller ikke særlig godt. Det var da vi bestemte oss for å ta saken i egne hender, vi skulle lage vår egen brus med naturlige og lokale ingredienser.

Den 8. desember 2018 så de aller første flaskene med Oppegård Brus Julebrus dagens lys. Det ble en umiddelbar suksess. Brusen vår var, og er fortsatt, laget på ekte norske bringebær søtet med lokal honning fra bier på Svartskog. Vi har gått vekk fra produksjonen i brusrommet hjemme hos Lars og utviklet repertoaret vårt av smaker. I mars 2020 startet vi et aksjeselskap og profesjonaliserte driften.

I dag kan du nyte en kald Oppegård Brus i utvalgte kafeer over hele landet, nye kommer til hele tiden. Fremover vil vi fortsette å bringe gode smaksopplevelser til det norske folk, og kanskje, bare kanskje, klarer vi å endre norsk brusindustri litte grann på veien.

Produksjon

Siden starten har Oppegård Brus hatt to mål:
1. Lage verdens beste brus
2. Føre norsk mineralvannsindustri inn på et nytt spor med lokale og naturlige råvarer i fokus. Vi jobber ennå med mål to.

Den aller første flasken med Oppegård Brus så lyset i et selvbygd kjøkken nede i en garasje på Svartskog i Oppegård. Med i underkant av 10kvm var det trangt om plassen, men det holdt til å produsere vår deilige leskedrikk. Det var i denne kjelleren alle våre fire smaker ble utviklet, og det med vår særegne produksjonsmetode.

Hos Oppegård Brus koker vi alle råvarene sammen og tapper direkte fra kjelen på flaske. Denne metoden er ganske så unik da den frigjør all smaken fra råvarene. Det er dette som gir brusen vår den særegne “ekte” smaken, enten det gjelder smaken av sicilianske sitroner eller norske bringebær. Vi mener at en brus ikke bør være mer avansert enn at du kan lage den hjemme på kjøkkenet selv.

Da vi skulle lage Oppegård Brus Julebrus i 2018 måtte vi stille oss selv et viktig spørsmål: Hvordan lager man brus? Ingen av oss hadde noen gang tidligere forsøkt noe lignende så vi måtte rett og slett bare kaste oss ut i det. I starten ble resultatet så som så. Utgangspunktet var hele tiden en brus laget av bringebær, men vi ønsket noe mer. Vi testet med alt fra kanel til ingefær, men lite av dette ga ønsket resultat. Til slutt innså vi at løsningen hadde vært foran nesa vår hele tiden. En ren bringebærbrus uten noe annet i, en virkelig gamechanger innenfor julebrus. Siden 2018 har vi vært tro til den originale oppskriften, og vår Julebrus gjør fremdeles “smaken av sommer til smaken av jul”.

Her ser du reisen vår dokumentert gjennom aviser og innslag i kronologisk rekkefølge:

Oppegård avis

Innslag på Østlandssendingen/NRK (2019)

Østlandets blad

Dagens Næringsliv

Norsk mat